Skip to main content

Veelgestelde vragen

Hier kun je op bijna al je vragen een antwoord vinden.

Staat je antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met ons kantoor.

Hoe oud moet ik zijn om te beginnen met rijlessen en theorie voor de auto?

Je kunt beginnen met praktijklessen voor de auto zodra je 16,5 jaar oud bent geworden. Je kunt uiteraard al eerder beginnen met je theorie. Je theorie kun je halen vanaf het moment dat je 16 bent geworden.

Hoe lang duurt een gemiddelde autorijles?
De normale duur van een rijles is 90 minuten. In uitzonderlijke gevallen of in geval van drukte kan een rijles 60 minuten duren.
Moet ik mijn theoriecertificaat halen voordat ik begin met praktijklessen voor de auto?
Nee. Je hoeft geen theoriecertificaat te hebben voordat je start van rijlessen. Echter is het wel belangrijk om je theorie vroeg in de opleiding te behalen, zodat wij je toets en examen in kunnen plannen. Je moet namelijk in het bezit zijn van je theorie om aan de tussentijdse toets of praktijkexamen te mogen deelnemen. Ook rij je een stuk zelfverzekerder als je je theorie hebt behaald aangezien je de verkeerssituaties beter herkent.
Kan ik zelf kiezen wanneer mijn rijlessen plaatsvinden?
Uiteraard houden wij met rekening met je beschikbaarheid. Zodra jij je beschikbaarheid voor rijlessen hebt doorgegeven, zetten wij een planning voor je op. Deze planning kan ook weer aangepast worden als dit op tijd doorgegeven wordt. Bijvoorbeeld als je een nieuw rooster krijgt op school.
Hoe kan ik lessen verzetten of afzeggen?
Lessen kun je uitsluitend verplaatsen en afzeggen via telefonisch contact. Je kunt ons kantoor tijdens onze openingstijden bereiken op telefoonnummer: 035-6997900.
Hoe lang van tevoren kunnen lessen geannuleerd of verplaatst worden?
We hanteren een annuleringsbeleid waarbij je een les uiterlijk 48 uur van tevoren kunt afzeggen, binnen onze openingstijden. Dit kan alleen telefonisch gedaan worden tijdens onze openingstijden of via de chat van onze website, mits deze online is.
Hoeveel lessen heb ik gemiddeld nodig om te slagen voor het rijexamen?
Gemiddeld hebben leerlingen in Nederland rond de 40 uur nodig om in één keer te kunnen slagen voor een praktijkexamen auto. Dit verschilt natuurlijk wel per leerling, dus het is altijd handig om een proefles te doen voor een advies.
Wat moet ik meenemen naar mijn praktijkexamen?
Neem altijd je geldige legitimatie mee. Zonder je legitimatie kun je geen examen doen.
Is het mogelijk om in termijnen te betalen voor mijn rijlessen?
Onze twee uitgebreidere lespakketten kunnen in twee termijnen worden betaald. Als je echter voor individuele lessen kiest, wordt de facturatie meestal op maandbasis uitgevoerd. Als je hierover vragen hebt, aarzel dan niet om ons kantoor te bellen.
Geven jullie ook rijles aan mensen met faalangst, rijangst of een psychische aandoening?
Ons team bestaat uit meerdere gecertificeerde instructeurs die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met faalangst, rijangst of psychische aandoeningen. We begrijpen dat iedereen unieke behoeften heeft, en daarom bieden we op maat gemaakte rijlessen, zelfs als je extra ondersteuning nodig hebt.
Kan ik kiezen tussen een handgeschakelde en een automatische auto voor mijn rijlessen?
Je hebt absoluut keuzevrijheid! We bieden zowel lessen in handgeschakelde auto's als lessen in automaten aan. Bovendien is onze automaat ook elektrisch, wat betekent dat je leert rijden op de meest moderne manier. We willen je er wel op wijzen dat een rijbewijs voor een automatische auto (met code 78) je niet in staat stelt om handgeschakelde auto's te besturen.
Kan ik mijn rijlessen op verschillende locaties starten en beëindigen?
Je hebt de flexibiliteit om een ander ophaal- of afzetadres voor je lessen op te geven, zolang dit adres zich binnen ons regiogebied bevindt.
Wat gebeurt er als ik niet slaag voor mijn rijexamen?
Het is begrijpelijk dat niet slagen voor het examen teleurstellend kan zijn. Als dit gebeurt, zullen we ons best doen om zo snel mogelijk een nieuw examen voor je te regelen. De hoeveelheid extra lessen die je moet volgen, wordt besproken met de instructeur na het eerdere examen.
Wat is de geldigheidsduur van mijn theoriecertificaat?
Een theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.
Mag ik ook in het buitenland begeleid rijden tot mijn 18e?
Nee, dat mag niet. Zodra je geslaagd bent, is het alleen binnen Nederland toegestaan om als 17-jarige met coach auto te rijden.
Mag ik van instructeur veranderen tijdens mijn rijopleiding?
Helaas kan het gebeuren dat je onverhoopt niet overweg kan met je instructeur. Als dit het geval is, kun je dit aangeven bij ons op kantoor. Ook kun je uiteraard even bellen om te bespreken wat de opties zijn.