Skip to main content
opleiding-taxi-head-image-12c2304f Opleiding tot Taxichauffeur - Jan ter Beek Verkeersopleidingen

Taxi Chauffeur

opleiding-taxi-head-image-12c2304f Opleiding tot Taxichauffeur - Jan ter Beek Verkeersopleidingen

Taxi Chauffeur

Taxi

Taxichauffeur is een vak. Daar komt veel meer bij kijken dan rijden alleen. Dat leer je bij Jan ter Beek rijschool in Bussum. Alles begint met de theorieopleiding via e-learning. Zodra je dit gehaald hebt, start je praktijkopleiding. Na de intake stomen we je in twee dagdelen klaar voor het examen bij het CBR in Leusden.

De praktijkopleiding

Tijdens de praktijklessen besteden we aandacht aan klantgerichtheid, voertuigkennis, rijvaardigheid, wet- en regelgeving, het handelen bij ongevallen en de prijsberekening van de rit. Uiteraard houdt de instructeur jouw voortgang bij en zorgt hij ervoor dat je alle stappen doorloopt.

Praktijkexamen

Voordat het praktijkexamen start wordt alles nog een keer doorgenomen en daarna is het tijd om kennis te maken met de examinator die jou zal gaan beoordelen. Na de ogentest ga je van start. Je stapt niet zomaar in de auto, jij bent de taxichauffeur en de examinator is jouw passagier.

Tijdens de rit krijg je te horen waar de klant heen wil en het is aan jou om uit te zoeken hoe de klant wilt rijden. Wil hij de snelste route? De goedkoopste route? Via de bebouwde kom of via de snelweg? Je keert terug naar het CBR en in de examenzaal hoor je dat je geslaagd bent. Tenminste, daar gaan we natuurlijk voor.

Prijzen

Theorie-pakket e-learning en leermiddelen
€166,65 incl. BTW

Praktijkopleiding volledig
€845,05 incl. BTW

Op alle opleidingen en trainingen van Jan ter Beek Verkeersopleidingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen voorbehouden maart 2022.