Opleiding tot Taxichauffeur

Opleiding tot Taxichauffeur

Opleiding Taxi Chauffeur

Het beroep taxichauffeur spreekt voor velen tot de verbeelding. Het is heerlijk afwisselend dankzij het vervoeren van zoveel verschillende personen, je hebt veel contact met mensen en je kunt de hele dag lekker rondrijden. Bestaat er iets mooiers? Bij Jan ter Beeks rijschool in Bussum kun je jezelf laten omscholen tot taxichauffeur.

Na de theorie die je haalt door middel van e-learning, ga je de praktijk doen voor de opleiding tot taxichauffeur. Je weet inmiddels vanuit de theorie wat het vak als taxichauffeur inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken.

We starten de praktijkopleiding vanuit onze vestiging in Bussum aan de Nieuwe Vaart 22-24. Je gaat rijden in onze Opel Astra (automaat). Het praktijkexamen vindt altijd plaats bij het CBR in Leusden. De opleiding bestaat uit de intake, dan ga je gedurende twee dagdelen rijden, met aansluitend examen.

De praktijkopleiding

Tijdens de intake met jouw instructeur wordt uitgelegd hoe de opleiding opgebouwd is om op examenniveau te komen. De instructeur houdt jouw voortgang bij tijdens de lessen en zal ervoor zorgen dat je alle stappen doorloopt.

Je zult veel praktijkervaring op gaan doen en met verschillende situaties in aanraking komen, waarbij de combinatie tussen rijvaardigheid en klantgerichtheid centraal staat.

Tijdens de rijlessen besteden we aandacht aan klantgerichtheid, voertuigkennis, rijvaardigheid, wet- en regelgeving, het handelen bij ongevallen en de prijsberekening van de rit. We bereiden je voor op alles wat er bij het beroep komt kijken en zorgen dat je klaar bent voor het praktijkexamen.

Praktijkexamen

Voordat het praktijkexamen start wordt alles nog een keer doorgenomen en daarna is het tijd om kennis te maken met de examinator die jou zal gaan beoordelen. Na de ogentest ga je van start. Je stapt niet zomaar in de auto, jij bent de taxichauffeur en de examinator is jouw passagier.

Tijdens de rit krijg je te horen waar de klant heen wil en het is aan jou om uit te zoeken hoe de klant wilt rijden. Wil hij de snelste route? De goedkoopste route? Via de bebouwde kom of via de snelweg? Je keert terug naar het CBR en in de examenzaal krijg je de uitslag van je examen en verdere feedback over de rit.

Prijzen

Theorie-pakket e-learning en leermiddelen
€166,65 incl. BTW

Praktijkopleiding volledig
€845,05 incl. BTW

Op alle opleidingen en trainingen van Jan ter Beek Verkeersopleidingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen voorbehouden maart 2022.

Contact opnemen